Zukorlić: Razbit ćemo barijeru laži koja sandžačku regija drži u mraku neznanja, neinformisanosti i neistina

Zukorlić: Razbit ćemo barijeru laži koja sandžačku regija drži u mraku neznanja, neinformisanosti i neistina

U današnjem obraćanju Skupštini Republike Srbije, poslanik i predsednik Stranke pravde i pomirenja, Muamer Zukorlić, govorio je na temu zaštite konkurentnosti.

Tom prilikom rekao je da je finansiranje Regionalne televizije (RTV Novi Pazar) primer brutalnog kršenja zakona, pumpanja novca i krađe građana.

– Gradska uprava u Novom Pazaru raspisala je konkurs za podršku medijima i medijskim projektima. Prema tom konkursu, 55 miliona dinara je stavljeno na raspolaganje medijima koji su se prijavili na taj konkurs. Odazvalo se 19 medijskih subjekata.

Zamislite kakav je ishod odluke komisije, svakako od komisije koju je imenovala Gradska uprava, a podjela se dogodila na sljedeći način. 85% tih sredstava, oko 46 miliona, dodeljeno je jednoj televizijskoj stanici, Regionalnoj televiziji Novi Pazar, čiji je suosnivač gradonačelnik Novog Pazara.

To se događa najmanje 3 do 4 godine. Ne mogu vjerovati da za to niko ne zna, ne mogu vjerovati da bi ova komisija i svi drugi nadležni organi trebali sačekati da ih ja, poslanik, o tome obavijestim iz skupštinske klupe, nakon 3-4 godine.

Ponekad pomislim da informacije iz Novog Pazara ne mogu preskočiti Kopaonik, Golija, Zlatibor ili Mokra Gora i da su toliko visoke da predstavljaju takvu barijeru da ovde mogu doći samo neistine i poluistine. I ja sam se malo zabavila s tim. Zbog činjenice da mediji u Beogradu, posebno televizija sa nacionalnim signalom, nije moguće da ih ne zanima šta se događa na jugu.

Tada sam došao do još jedne zapanjujuće informacije, koja je sigurno povezana sa onim što sam ranije rekla. Svi dopisnici svih medija u Beogradu, osim RTS-a, koji je ranije imao dopisnika, nalaze se na platnom spisku iste televizije, iste političke stranke, istih šefova, istih vlasnika. Zamislite kako se ovdje čini nepravda.

Dakle, iz budžetskih sredstava Novog Pazara opljačkano je 46 miliona dinara, odnosno skoro 400.000 evra, tj. sredstva građana Novog Pazara i tim novcem se finansira privatna televizija gradonačelnika i njegove političke stranke. Da, zločin je moguć i da, korupcija je moguća.

Možete li shvatiti koliko je to štetno samo za konkurentnost ili da će ovih 18 medija kojima je dodijeljeno samo 15% tih sredstava moći preživjeti ili ne preživjeti ili sve svesti na ukupan minimum samo da bi preživjeli.

To je samo jedan aspekt štete, ali krađa tih sredstava, stavljanje u privatnu kompaniju, a zatim finansiranje i držanje pod kontrolom ljudi koje ste zbog političkog uticaja već postavili kao dopisnike gotovo svih beogradskih medija. vi ste zapravo na Kopaoniku-Golija Zlatibor-Mokra gora postavili tako gusto sito kroz koje istine ne mogu da prođu. (Sana)

Total
1
Shares
0 0 glasanje
Ocene članka
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentari
Povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Previous Post
U australskoj šumi pronađen ovan na kojem je bilo 35 kilograma runa

U australskoj šumi pronađen ovan na kojem je bilo 35 kilograma runa

Next Post

Tri puta je veća vjerojatnost da ćemo kupiti EV ako smo se vozili u jednom, pokazalo je istraživanje

Related Posts
Total
1
Share
0
Voljeli bismo vaše mišljenje, molim vas, komentirajtex
()
x