ZAŠTO JE BELIVUK BIO U CRNOJ GORI? Medojević postavio sedam pitanja premijeru Krivokapiću o Velji Nevolji

ZAŠTO JE BELIVUK BIO U CRNOJ GORI? Medojević postavio sedam pitanja premijeru Krivokapiću o Velji Nevolji

Poslanik Demokratskog fronta Nebojša Medojević postavio je crnogorskom premijeru Zdravku Krivokapiću i šefu Agencije za nacionalnu sigurnost (ANB) Dejanu Vukšiću sedam pitanja u vezi sa nedavnim boravkom Veljka Belivuka u Crnoj Gori i smatra da javnost ima pravo da zna punu istinu o tome.

U otvorenom pismu Medojević pita Krivokapića i Vukšića da li imaju informacije da je službenik Sektora kriminalistike i sin jednog od visokih zvaničnika Uprave policije prisustvovao proslavi 20. januara ove godine u Kotoru, zajedno sa članovi “Kavačkog klana” Radoje Zvicer, Slobodan, Kašćelan., Veljko Belivuk i Marko Milinković.

Foto: Oliver Bunić / RAS Srbija

Nebojša Medojević

Takođe pita da li imaju bilo kakve informacije da vazduhoplovna kontrola Srbije u tom periodu nije dozvolila helikopteru koji je poleteo iz Kotora da uđe u njihov vazdušni prostor, uz izveštaj o prevozu pacijenta sa ozbiljnim povredama kičme, jer nisu imali potrebna dokumenta. Belivuk i Milinković su pokušali da pobegnu.

Takođe pita da li premijer i šef crnogorske tajne službe imaju informaciju da su dan prije hapšenja Belivuk i Miljković bili u Nikšiću sa sigurnosno zanimljivom osobom DR na sastanku povodom lokalnih izbora u tom grad.

Foto: Miloš Vujović / Anadolu

Medojević takođe traži odgovor na pitanje da li Krivokapić i Vukšić imaju operativne informacije da se jedan od šefova “klana Kavač”, čiji je advokat Dejan Vukšić, nalazi u Španiji i organizuje aktivnosti narko-klana iz Crne Gore.

Čelnik PzP-a pita premijera i Vukšića da li je tačno da je šef ANB-a naredio da se protiv Belivuka ne sprovode nikakve tajne mere nadzora tokom njegovog boravka u Crnoj Gori, iako mu je, kako kaže, zabranjen ulazak u tu zemlju .

Da li je tačno, pita Medojević, da direktor ANB-a nakon smene nikoga nije imenovao za šefa Službe za organizovani kriminal.

Zdravko KrivokapićFoto: Boris Pejović / EPA;

Zdravko Krivokapić

Na kraju, Medojević pita kakva su operativna saznanja ANB-a o aktivnostima organizovane kriminalne grupe koja se bavi švercom cigareta, čiji je šef izvjesni Saša Pekić, kao i kakve su njegove veze s klanom, kako navodi, Grand i Zoran Lazović i Duško Golubović.

U opširnom pismu Medojevića, koje cjelovito prenosi podgorički portal Borba, lider PzP navodi da je hapšenje dvojice šefova “klana Kavač” u Srbiji, Belivuka i Miljkovića, za koje se već dugo sumnja da su počinili teška ubistva, Otmice, reketiranje i krijumčarenje opojnih droga, otvorila su brojna pitanja o motivima i posljedicama njihovog boravka u Crnoj Gori, krajem januara ove godine.

Medojević ističe da je izuzetno važno da javnost dobije punu istinu o nalazima ANB-a i Policijske uprave o motivima i efektima posete Belivuka i Miljkovića, šefova “kavačkog klana”, na kraj januara ove godine.

Izvor:Blic

Total
1
Shares
0 0 glasanje
Ocene članka
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentari
Povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Previous Post

Ljajić posle utakmice u Ivanjici: “Brutalna krađa sudije Ilića”

Next Post
HAOS U ZADRUZI Tara izudarala Miljanu Kulić: Zadrugari vrištali, obezbeđenje ih razdvajalo

HAOS U ZADRUZI Tara izudarala Miljanu Kulić: Zadrugari vrištali, obezbeđenje ih razdvajalo

Related Posts
Total
1
Share
0
Voljeli bismo vaše mišljenje, molim vas, komentirajtex
()
x

Ako želite pristupiti SandzakLive.com onda Vas molimo da potvrdite da ste čovjek!