Ukida se policijski čas, zabrana međugradskog saobraćaja od 1. do 4. januara


Građani se tokom praznika mogu kretati i nakon 22 časa, ali je međugradski prevoz zabranjen od petka u 22 časa do ponedjeljka u pet časova.

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Borko Bajić ponovio je danas tokom sjednice skupštinskog Odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje da je izlazak iz objekta stanovanja i nakon 22 časa dozvoljen tokom novogodišnjih i božićnih praznika.

Naredbom Ministarstva zdravlja za sprečavanje širenja koronavirusa ranije je predviđeno je da se ukida policijski sat, koji počinje od 22 sata do 5 sati narednog dana, od 22 sata 24. decembra do 5 sati 25. decembra, od 22 sata 31. decembra do 5 sati 2. januara 2021, i od 22 sata 5. januara do 5 sati 7. januara.

Međutim, međugradski saobraćaj zabranjen je u dane vikenda, odnosno od petka 1. januara u 22 časa do ponedjeljka, 4. januara u 5 časova.

I Uprava policije je upozorila na to da se zabrana međugradskog saobraćaja tokom vikenda mora poštovati.

“Mjerama Ministarstva zdravlja propisana je zabrana odvijanja međugradskog saobraćaja isključivo u danima vikenda, odnosno od petka, 1. januara 2021. godine u 22 sata, do ponedjeljka, 4. januara u 5 sati. Važno je napomenuti i to da potvrde o izuzecima od zabrane međugradskog saobraćaja važe isključivo za lica koja obavljaju privredne djelatnosti navedene u Naredbi za preduzimanje privremenih mjera sprječavanje unošenja u zemlju, suzbijanje i sprječavanje prenošenja novog koronavirusa“ saopštili su iz policije.

Imajući u vidu, kako kažu, da je subota, 2. januar, praznik, a nedjelja 3. januar, neradni dan, svakako da je broj lica koja od poslodavca mogu dobiti ovakvu potvrdu značajno manji nego u prethodnom periodu.

„Licima koja posjeduju potvrde koje zbog nepotpunih ili netačnih podataka nijesu validne, ili su navedeni datumi 2. i 3. januar 2021. godine, nakon izvršenih provjera, neće biti dozvoljeno dalje kretanje i međugradski saobraćaj“, navodi se u saopštenju.

Izuzeci od zabrane međugradskog saobraćaja, koji su ranije usvojeni i propisani Naredbom, a odnose se na strane državljane, lica koja putuju u inostranstvo i za to imaju odgovarajući dokument kao dokaz, kao i lica koja se vraćaju u mjesto prebivališta, ostaju na snazi.

Izvor Vijesti

Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone


Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.Total
1
Shares
0 0 glasanje
Ocene članka
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentari
Povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Previous Post

Pljakić (SPP): Lokalna uprava mora da reaguje

Next Post

Podnete 92 prijave za bespravnu gradnju

Related Posts
Total
1
Share
0
Voljeli bismo vaše mišljenje, molim vas, komentirajtex
()
x