Ugostitelji Sandžaka: Vlada pokazala da ima sluha za nas

Ugostitelji Sandžaka: Vlada pokazala da ima sluha za nas

Predstavnici Udruženja ugostitelja Sandžaka pozdravili su odluku Vlade Srbije da tokom predstojećeg mjeseca Ramazana mogu da rade do 23.30 sati. Član Upravnog odbora ovog udruženja Amel Baćićanin ocijenio je da tom odlukom Vlada pokazala da ima sluha za njih.

“Mi smo jedna od branši koja od početka pandemije korona virusa trpi najveću štetu. Naš egzistencijalni status je u veoma teškoj situaciji”, rekao je Baćićanin.

Njegov kolega Aladin Sijarić očekuje da će u narednom periodu uspeti bar da pokriju obaveze prema državi i zaposlenima.

“Mi unutar udruženja imamo reviziju, koja ukoliko primjeti neke nepravilnosti kod ugostitelja ima obavezu da skrene pažnju i da ih ispravi. Samim tim, ukoliko neko od naših kolega ne bude poštovao protivepidemiološke mere, iza njih kao udruženje sigurno nećemo stajati”, rekao je Sijarić.

Oni su istakli da je ovo nedavno formirano udruženje potpuno apolitično, a da zapošljavaju ukupno oko 6.000- 7.000 radnika.

Predsednik Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova Narodne skupštine Muamer Bačevac rekao je ranije da je Vlada Srbije donela odluku da ugostitelji u Sandzaku za vreme Ramazana rade do 23.30 časova.

On je tražio od Vlade da prihvati inicijativu ugostitelja iz Novog Pazara o izmenjenom radnom vremenu za vrijeme Ramazana, koji počinje 13. aprila i trajaće narednih 30 dana.

Izvor: Radiostoplus.com

Total
1
Shares
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci