SPP Sjenice demantovala SDA Sjenice

Opštinski odbor Stranke pravde i pomirenja u Sjenici upućuje demanti povodom saopćenja SDA Sandžaka – ogranak Sjenica, u kome je, kako navode, iznijet niz neistinitih činjenica i dezinformacija, a sve u cilju obmane javnosti i pritiska na vlast da ne postupa u skladu sa zakonom i interesima građana opštine Sjenica.

U opštinskom odboru Stranke pravde i pomirenja Sjenica navode da je SDA Sandžaka – ogranak Sjenica bila  nosilac lokalne vlasti u toj opštini, koju je, kako između ostalog navode, sa svojim kadrovima dovela u dužničko ropstvo teško oko 7 miliona eura, zbog čega tvrde u SPP-u  pokušava netačnim javnim saopćenjem da novu lokalnu vlast optuži da šikanira, zlostavlja, uznemirava i zastrašuje zaposlene u lokalnoj upravi, kako bi skrenula pažnju javnosti sa dužničkog ropstva u koje je dovela sve zaposlene u lokalnom javnom sektoru, ali i sve građane opštine Sjenica, svojim nezakonitim i korupcionaškim djelovanjem.

U saopštenju za javnost se dalje navodi da je bivša vlast čiju okosnicu je činila SDA Sandžaka tokom izbora na nezakonit i korupcionaški način radno angažovala preko stotinu lica u javnom lokalnom sektoru, na teret budžeta opštine Sjenica, da bi, kako navode, dobila  izbore na nezakonit i korupcionaški način, te da su pomenuta lica zaključila ugovore na određeno vrijeme, gdje je određen period rada i krajnji rok isteka ugovora.

’’Sada su istekli ugovori na određeno vrijeme, čije je rokove utvrdila bivša lokalna vlast, pa je za ta lica nastupio prekid radnog odnosa. Ovakva situacija se želi predstaviti kao mobing, šikaniranje i zlostavljanje što je suprotno od toga, već predstavlja samo zakonski slijed stvari koji je vremenski došao na ispunjenje’’ navodi se između ostalog u saopštenju u kojem se dodaje da nova lokalna vlast u opštini Sjenica nije prekinula nijedan ugovor prije isteka roka za koji je bio određen, niti je skraćivala rokove za rad licima koje je radno angažovala bivša lokalna vlast, pa stoga ne snosi nikakvu odgovornost zato što su ta lica, kako navode,  prevarena i zloupotrijebljena od strane bivše lokalne vlasti, na način što ih je radno angažovala do određenih rokova, koji sada dospevaju, pa moraju po sili zakona da prestanu sa radom.

U saopštenju se, između ostalog dalje dodaje da je sadašnja valst suočena sa opstrukcijom u radu, a da je  bivša vlast u zadnjih 10 godina, kako se navodi,  držala u radnom odnosu na teret budžeta opštine Sjenica i više desetina svojih aktivista iako nisu imali radni odnos u opštinskoj upravi i drugim oblicima lokalnog javnog sektora, ’’pa je nova lokalna vlast morala da prekine faktički rad, odnosno rad “na crno” za ta lica. Ta lica su pravno neosnovano potrošila više stotina miliona eura sa budžeta opštine Sjenica’’ navode iz SPP-a odbor Sjenica.

‘’Sve navedeno ukazuje da je neistinito javno istupanje putem saopćenja stranke SDA – ogranak Sjenica da sadašnja lokalna vlast nezakonito i politički motivirano postupa prema zaposlenima u lokalnom javnom sektoru opštine Sjenica. Navedeni načini postupanja predstavljali su način vladavine stranke SDA u Sjenici. SPP poziva sve nadležne državne organe i institucije da dođu i preispitaju rad lokalne samouprave u Sjenici, kao u minulom periodu kada su SDA i SDP vršili vlast, tako i u posljednjih nekoliko mjeseci otkako je uspostavljena nova vlast u Sjenici, kada je  SPP preuzela vlast sa svojim koalicionim partnerima’’ navodi se u saopštenju.

The post SPP Sjenice demantovala SDA Sjenice appeared first on Radio Televizija Novi Pazar.

Total
1
Shares
0 0 glasanje
Ocene članka
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentari
Povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Previous Post

Španska fudbalerka sjela na teren tokom minute šutnje za Maradonu: On je silovatelj i pedofil

Next Post

Tehnologija za prepoznavanje lica će se koristiti nad medvjedima i kravama

Related Posts
Total
1
Share
0
Voljeli bismo vaše mišljenje, molim vas, komentirajtex
()
x