SNSD: U RS nećemo poštovati odluku visokog predstavnika

“Bonska ovlaštenja, na koja se poziva visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko su nezakonita i nemaju nikakvog osnova u međunarodnom pravu, niti bilo ko u Republici Srpskoj ima namjeru da ih poštuje”, poručio je portparol SNSD-a Radovan Kovačević.

Komentarišući Inzkovu izjavu da će nametnuti Zakon o zabrani negiranja genocida u BiH, ukoliko taj zakon ne bude usvojen u Parlamentu BiH do godišnjice genocida u Srebrenici, 11. jula, Kovačević je rekao da je Inzkova namjera da nameće bilo kakav zakon – neprihvatljiva.

“Visoki predstavnik nema ovlaštenja da predlaže, niti da nameće bilo kakve zakone. To je jasan i nedvosmislen stav političkih predstavnika iz Republike Srpske. Tako nešto niko u Republici Srpskoj neće poštovati”, rekao je Kovačević za “Novosti”.

On je pojasnio da je funkcija visokog predstavnika u BiH jasno definisana Aneksom 10 Dejtonskog mirovnog sporazuma i odnosi se na sprovođenje civilnog aspekta mirovnog sporazuma, te međusobne saradnje između entiteta u Bosni i Hercegovini.

Prethodni članakVeliki uspjeh namjenske industrije: Prva bh. haubica na prestižnom sajmu u Abu Dabiju

Total
1
Shares
0 0 glasanje
Ocene članka
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentari
Povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Previous Post

DR Kongo: Ubijen ambasador Italije u napadu na konvoj UN-a

Next Post

“NEMOJTE SE SMEJATI” Plenković vlasniku kafića poručio da je RASISTA

Related Posts
Total
1
Share
0
Voljeli bismo vaše mišljenje, molim vas, komentirajtex
()
x

Ako želite pristupiti SandzakLive.com onda Vas molimo da potvrdite da ste čovjek!