Slike Davuda Turkovića u Galeriji MMC-a

Izložba slika Davuda Turkovića na kojoj će biti predstavljen veliki broj umetničkih dela malog i srednjeg formata, biće otvorena večeras u Galeriji MMC-a, rekla je danas urednica programa ovog centra Amra Hodžić Jejna.

Ona je navela da su u pitanju dela rađena tehnikom ulje na platnu na kojima su obrađeni motivi iz detinjstva.

“Ubazi cele priče jeste stari porodični album, ali to je samo osnovno polazište za njegove radove. Obrađeni su motivi iz detinjstva, odrastanja i glavna poruka ove izložbe jeste da život činei male stvari i sećanja podjednako kao i one velike i lako pamtljive”, rekla je Hodžić.

Davud Turković iz Novog Pazara trenutno je druga godina doktorskih akademskih studija na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, i do sada je priredio dve samostalne a učesnik je i više kolektivnih izložbi.

Večerašnja izložba zakazana je u 19.30 časova, i biće otvorena do 24.juna.

(A1Tv)

Total
0
Shares
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci
Read More

Đorđević – Lokalna samouprava Novog Pazara je nezainteresovana za rješavanje problema životne stredine (Video)

Pogledajte video : var mpn_wi={userId:12439,siteId:101801,widgetId:103691,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById(‘monadplugscript’);if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement(‘script’);mpn_ns.id=’monadplugscript’,mpn_ns.type=”text/javascript”,mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src=”//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v=”+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName(‘script’)[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}