Sjenica: Uvećan budžet, kadrovske promene

Odbornici Skupštine Opštine Sjenica usvojili su danas rebalans budžeta za 2021. godinu na osnovu kojeg je on uvećan za oko 54 miliona, pa sada iznosi 999 miliona dinara.

Lokalni parlament potvrdio je ostavku dosadašnjeg direktora Javnog preduzeća za uređivanje građevinskog zemljišta Sjenica Jasmina Koraća, a na njegovo mesto izabran je Haris Brulić.

Na predlog predsednika Opštine Muniba Mujagića sa mesta Regionalnog centra za razvoj poljoprivrede i sela smenjen je Nedim Ćućević.

Obrazlažući odluku Mujagić je istakao da Centar nije dobro radio, kao i da je Sjenica jedina izdvajala sredstva za njegov rad, iako su među osnivačima te ustanove i Novi Pazar i Tutin.

Odbornici opozicione SDA Sandžaka kritikovali su odluku o smeni Ćućevića, zahtevajući i da se iz opštinske kase izdvoje sredstva za isplatu zarada zaposlenim u toj ustanovi, koje, prema njihovim tvrdnjama, kasne šest meseci.

(A1Tv)

Total
0
Shares
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci
Read More

Tutinci postavili lance i stubove na sred ulice, danas će dobiti prekršajne prijave

var mpi_wi={userId:12439,siteId:101801,widgetId:103692,widgetType:0};if(void 0===mpi_ref)var mpi_ref=[mpi_wi];else mpi_ref.push(mpi_wi);var mpi_sid=document.getElementById(‘monadplugscript2’);if(!mpi_sid){var mpi_dt=new Date,mpi_ns=document.createElement(‘script’);mpi_ns.id=’monadplugscript2′,mpi_ns.type=”text/javascript”,mpi_ns.defer=!0,mpi_ns.src=”//cdn.monadplug.com/format/in-text/js/hood.js?v=”+mpi_dt.getYear()+mpi_dt.getMonth()+mpi_dt.getUTCDate()+mpi_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName(‘script’)[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpi_ns,pmn_os)} var mpn_wi={userId:12439,siteId:101801,widgetId:103691,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById(‘monadplugscript’);if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement(‘script’);mpn_ns.id=’monadplugscript’,mpn_ns.type=”text/javascript”,mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src=”//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v=”+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName(‘script’)[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}