Psi lutalice uklonjeni sa pribojskih ulica

Psi lutalice uklonjeni sa pribojskih ulica


Priboj – U Priboju je u utorak sprovedena akcija humanog hvatanja pasa lutalica,u cilju, bar delimičnog rešavanja višegodišnjeg problema, velikog brojem pasa lutalca na ulicama ovog grada.

Osim bezbednosnih razloga, jer su česti bili napadi na šetače i prolaznike, ništa manje nije zanemarljiv ni finansijski momenat, jer se svake godine, zbog nadoknade šteta po ovom osnovu, iz opštinskog budžeta izdvajaju desetine miliona dinara.

Dok se ne izgradi najavljeni zajednički azil za pse iz opština Priboj, Prijepolje i Nova Varoš, jedan od legalnih načina uklanjanja pasa lutalica je angažovanje ovalašćene firme za humano zbrinjavanje pasa lutalica,u ovom slučaju „Agrotest Zoohigijena Avenija MB“.

Prema ugovoru njihov zadatak je humano hvatanje, prevoz, smeštaj i ishrana pasa lutalica. Obaveza je i stručna trijaža uhvaćenih pasa, sterilizacija, lečenje od parazita, vakcinacija protiv besnila, mikro čipovanje i fotoevidentranje. Vlasnicima je omogućeno da nakon trijaže, preuzmu svoje ljubimce..

Sa gradskih ulica u Priboju,kroz ovu akciju, humano je zbrinuto 19 pasa lutalica, od kojih su tri vraćena svojim vlasnicima.

PP Media

Total
1
Shares
0 0 glasanje
Ocene članka
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
1 Komentar
Najstariji
Najnovije Most Voted
Povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Marko
Marko
25. Februara 2021. 11:16
Previous Post
Iz Lima izvučen “reno”, ali ne i vozač

Iz Lima izvučen “reno”, ali ne i vozač

Next Post
Đerlek: Došle su na naplatu žurke koje su organizovane

Đerlek: Došle su na naplatu žurke koje su organizovane

Related Posts
Total
1
Share
1
0
Voljeli bismo vaše mišljenje, molim vas, komentirajtex
()
x
%d bloggers like this: