Preporod: Zloupotreba Božijeg imena u dnevno-političke svrhe

U jeku dnevno-političkih previranja i trvenja u Kantonu Sarajevo, na žalost, ni ovog puta nismo pošteđeni bizarnih, blasfemičnih i neukusnih komentara i poruka.

Tako je Kenan Musić, direktor Omladinskog Film Festivala Sarajevo i predsjednik Udruženja mladih umjetnika BiH, jedan od “najavljivača” protesta u Sarajevu, napisao na društvenim mrežama:

“Ono što KCUS, pod dirigentskom palicom SDA kadra i Sebije Izetbegović, radi pacijentima i to što svi šute, je ravno genocidu! Samo što ovi to rade u ime nekog njihovog Allaha i bošnjaštva”.

Teško je naći razumno objašnjenje za ovakve konstrukcije. Brutalna upotreba Božijeg imena u uvredljivim porukama na račun ljekara KCUS-a, ne samo da je neprimjerena, nego je i za svaku osudu.

Kenan 2.jpg - Zloupotreba Božijeg imena u dnevno-političke svrhe

Čini se da blasfemija ponovo postaje medijsko oružje, jer kako drugačije razumjeti ove poruke, nego da im je cilj šokirati, provocirati, ili produbiti konflikte i podjele u ionako politički podijeljenom, propagandom izmučenom, i pandemijom koronavirusa napaćenom društvu.

Mladi gospodin Musić je potpuno bespotrebno i termin genocid, a i Božije ime svrstao u negativni kontekst, s obzirom da je već zadobio dovoljno medijske pažnje i stekao popularnost najavom protesta u Sarajevu.

Preporod.info


(Saff)

Total
1
Shares
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci