Počeo protest advokata, saobraćaj u centru u kolapsu

Više od dve stotine advokata okupilo se danas ispred sedišta Advokatrske komore Srbije u Dečanskoj ulici u centru Beograda, kako bi izrazili nezadovoljstvo povodom nacrta o izmenama i dopunama Zakona o parničnom postupka.

Kako javlja reporter Nova.rs sa terena, pravnici će uskoro krenuti u protesnu šetnju do Ministartva pravde u Nemanjinoj ulici. Beogradskim advokatima danas su podršku pružile brojne kolege iz drugih gradova, poput Vranja, leskovca i Novog Sada.

Advokat Čedomir Kokanović jedan od najaktivnijih učesnika ovog protesta kaže za Nova. rs da advokati ne pristaju na kompromise.

„Zahtevamo da se pomenuti nacrt povuče iz procedure. Zakon je ceo loše, dosta se oko toga pričalo. Bili su neki pokušaji da se nekim sporazumom između Advokatske komore i ministarstva pravde otklone razlozi za protestom. Tim sporazumom se ne rešava nista. Taj sporazum samo učvršćuje našu veru da se nama radi iza leđa, jer je isti taj Viktor Gostiljac znao za isti nacrt šest meseci“, kaže Kokanović.

On najavljuje i radikalizaciju protesta, ali nije hteo da precizira šta pod tim podrazumeva.

Sa druge strane advokat Lazar Telesković, takođe jedan od aktivnih učesnika ovog, ali i prethodna dva protesta kaže za Nova.rs da je reč o neustavnim odredbama u nacrtu te da ne dolazi u obzir bilo kakav kompromis.

„Advokati su se danas okupili ispred AKS da izraze nezadovoljstvo nacrtom o izmenama i dopunama zakona o parničnom postupku. Taj nacrt koji je predložilo je protivustavan u ide na štetu građanima republike Srbije“ kaže Tanasković.

Među okupljenim advokatima je i doktor Dejan Žujović, beogradski pulmolog i osnivač pokreta „Za sve moje ljude“.

Advokati su tokom protestne šetnje stali ispred Ustavnog suda Srbije.


(Nova)

Total
0
Shares
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci