Počelo suđenje četnicima koji su u Višegradu pjevali “Bit će opet pakao”

Pripadnici Ravnogorskog pokreta danas su u Sudu BiH negirali krivicu za izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje, razdora i netrpeljivosti među među konstitutivnim narodima u BiH.

U skladu sa takvim izjašenjenjem, u Državnom sudu će biti zakazan početak sudskog postupka protiv pripadnika tog pokreta i to Dušana Sladojevića, zvanog Krvce i Čiča, Slavka Aleksića, zvanog Vojvoda, i Riste Lečića.

Nijh Tužilaštvo BiH tereti da su navedeno krivično djelo počinili 10. marta 2019. godine, kada su sudjelovali na okupljanju u organizaciji Ravnogorskog pokreta otadžbine Srpske Višegrad, na Trgu palih boraca u Višegradu, te kasnije na lokalitetu Dobrunske rijeke, poznatom kao “Draževina”.

“Prilikom postrojavanja pripadnika Ravnogorskog pokreta, među kojima je bilo i pripadnika iz Srbije i Crne Gore, Sladojević, kao predsjednik Ravnogorskog pokreta Republike Srpske, i Aleksić su sudjelovali u vršenju postrojavanja, korištenjem vojne terminologije i uz predaju raporta, te iznosili govore u kojima su veličali Ravnogorski pokret, te puštanjem i pjevanjem pjesme koja u svom tekstu izražava prijetnju ili nasilje, izazvali uznemirenost i strah stanovništva na području Bosne i Hercegovine, a naročito povratnika i građana Višegrada i okolnih mjesta, naveli su ranije iz Tužilaštva BiH.

Total
3
Shares
0 0 glasanje
Ocene članka
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
1 Komentar
Najstariji
Najnovije Most Voted
Povratne informacije
Pogledajte sve komentare
novinar
novinar
22. Februara 2021. 17:52

Ovakvima malo je doživotna!

Previous Post

ZABRINJAVAJUĆE KORONA PROGNOZE Sve liči na novembar 2020, a tada smo za samo dve nedelje sa 2.500 skočili na 8.000 zaraženih za dan

Next Post
Dvije žene se prerušile u starice kako bi se vakcinisale protiv koronavirusa (Video)

Dvije žene se prerušile u starice kako bi se vakcinisale protiv koronavirusa (Video)

Related Posts
Total
3
Share
1
0
Voljeli bismo vaše mišljenje, molim vas, komentirajtex
()
x

Ako želite pristupiti SandzakLive.com onda Vas molimo da potvrdite da ste čovjek!

%d bloggers like this: