Njih dvoje izgledaju kao svaki par s bebom: Ali kad sklone pokrivač, shvatićete zašto su drugačiji (FOTO)
Warning: sizeof(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/kafinmhy/www.minutznanja.com/wp-content/plugins/ad-injection/ad-injection.php on line 824

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/kafinmhy/www.minutznanja.com/wp-content/plugins/ad-injection/ad-injection.php on line 831

Oni su srećniji nego ikada ranije – i sanjaju da imaju još djece.

Fernando Mačado i Dajan Rodrigez nisu obični roditelji. Njihova priča je tada postala glavna tema svjetskih medija za veoma kratko vrijeme, a posebno u rodnom Ekvadoru.

Njih dvoje su dobili dijete zajedno, ali ono što ga čini jedinstvenim je sljedeća činjenica: Fernando je biološka majka, a biološki otac Dajan Rodrigez. Fernando i Dajan su transrodne osobe.

– Mi smo kao sve druge porodice, iako možda nemamo ista prava, mi smo isti – rekao je za BBC-Fernando.

Prije nego što su postali roditelji krajem prošle godine, Fernando i Dajan su već bili važni predstavnici transrodnih organizacija širom svijeta.Rođenjem prvog djeteta, ovo dvoje su postali još važniji primjer: oni su prvi transrodni par u Južnoj Americi koji će postati roditelji, piše The Independent.

Po rođenju Fernando je identifikovan kao žena a Dajan kao muškarac.Međutim, nijedno od njih se nije osjećalo dobro u svojim dodjeljenim rodnim ulogama. Usudili su se da se odvoje od normi društva i da budu sami.Fernando sebe danas vidi kao ženu i Dajan sebe kao muškarca. Nikada nisu imali potrebu da se podvrgnu bilo kakvoj operaciji promjene pola, jer su se oboje osjećali ugodno u svojim tijelima, uprkos činjenici da su se više osjećali kao suprotni pol.Danas su srećniji nego ikada ranije – i sanjaju da imaju još dece. Velika je hrabrost odvojiti se od drugih ljudi i njihovih presuda i živeti sa parom, vjerujući u isti cilj.

(telegraf.rs)Post Views:
9(minutznanja)

Total
26
Shares
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci