MUP potvrdio: Obavezna vakcinacija za pripadnike policije

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) potvrdilo je danas da je “u cilju zaštite zdravlja zaposlenih kao i u cilju stvaranja kolektivnog imuniteta”, odlučilo da se svi pripadnici policije vakcinišu protiv koronavirusa.

Iz MUP-a su naveli da je vakcinacija preporučena „od svih relevantnih činilaca – Kriznog štaba za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti Kovid 19, Ministarstva zdravlja i Instituta za javno zdravlje Srbije Dr Milan Jovanović Batut“.

„Imajući u vidu specifičnosti policijskih poslova i stalnog kontakta policije sa gradjanima, potrebno je da se svi pripadnici Policije, osim onih kod kojih vakcinacija nije moguća iz zdravstvenih razloga, vakcinišu“, stoji u saopštenju.

Dodaje se da su zaposleni u tom resoru „u obavezi da, u skladu sa zakonom o bezbednosti i zdravlju na radu, sprovode sve preventivne mere bezbednosti i zdravlja na radu, kako bi sačuvali svoje zdravlje, kao i zdravlje drugih zaposlenih“.

Prethodno je predsednik pokreta „Ljubav, vera, nada“ Nemanja Šarović izjavio da je direktor policije Vladimir Rebić naredio obaveznu vakcinaciju svih policajaca u Srbiji.

„Direktor policije doneo je naredbu o obaveznoj vakcinaciji svih policijskih službenika u Srbiji osim onih kod kojih vakcinacija protiv korona virusa nije moguća iz zdravstvenih razloga. Ovakva naredba je nesumnjivo nezakonita i protivustavna jer ne postoji odluka o obaveznoj imunizaciji stanovništva, što znači da ona ne može biti obavezna ni za policiju“, naveo je Šarović.

***


(Nova)

Total
6
Shares
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci