Javor odgovorio Pazarcima: Ljajiću, prebrza ti je izjava

Javor odgovorio Pazarcima: Ljajiću, prebrza ti je izjava

FUdbal klub Javor teškim je riječima uzvratio Novom Pazaru nakon prvenstvene utakmice u kojoj je ekipa iz Ivanjice bila bolja sa 1: 0.

Na udaru je sudija Milan Ilić iz Ćuprije, kojeg je počasni predsednik fudbalskog kluba Novi Pazar Rasim Ljajić optužio za pristrasno suđenje.

“Od prve minute bilo je jasno da je sudija došao odraditi posao po cijenu lične i profesionalne sramote, što bi neutralni promatrači mogli zaključiti, jer je Ilić dosudio sto prekršaja za domaće igrače, posebno u području oko penala područje, a svaki kontakt kaznio je goste žutim kartonom, a početkom drugog poluvremena izbacio je igrača iz Novog Pazara Mijića.

Na kraju je ovaj takozvani sudija poništio jasan pogodak za ekipu Novog Pazara, svirajući faul koji niko osim njega nije video. Čak su i igračima Javora bilo neugodno zbog ovako pristrasnog suđenja “, rekao je između ostalog Ljajić, a Ivanjičani nisu ostali dužni.

Pod naslovom “Prebrza izjava Rasima Ljajića, koja šteti ugledu srpskog fudbala”, objavljena je velika izjava koju je potpisao predsednik Javora Dragomir Lazović.

Saopštenje za javnost prenosimo u cijelosti.

“FC Javor Matis vjeruje da je do pobjede došao sasvim zasluženo, te da svaki drugi komentar predstavlja insinuaciju i umanjuje borbu, trud i zalaganje nogometaša i stručnog štaba, koji su se marljivo i predano pripremali za ovu utakmicu u prethodnom period na terenu borio se za trijumf. Fudbaleri Javora Matise odigrali su dobru utakmicu i danas su bili bolji od kvalitetnog protivnika, o čemu svjedoči ukupni dojam, ali i brojni statistički parametri. U prvom dijelu igre igrači Javora imali su loptu u svom posjedu 64% vremena, a već tada propustili su izglednu priliku da steknu prednost. Slična slika viđena je i na donjem terenu, pa je ekipa Javora povela u 52. minuti i uspjela je sačuvati do kraja.

U svojoj izjavi, gospodin Ljajić ističe da je „Ilić dosudio sto prekršaja za domaće igrače, posebno u prostoru oko šesnaesterca, i kaznio svaki kontakt gostiju žutim kartonom, kako bi isključio igrača iz Novog Pazar, Mijić, na početku drugog dijela igre. ” Od početka utakmice bilo je primjetno da se gostujuća momčad odlučila za grubu igru ​​koja je rezultirala spomenutim žutim kartonima. Međutim, odvratno je reći da je “svaki kontakt kažnjen žutim kartonom”, jer su gosti tokom 90 minuta dobili šest žutih kartona (od kojih su dvojica Mijići), a da su domaći igrači tri puta javno upozoreni.

Preostala dva javna upozorenja dobili su igrači Novog Pazara u produžecima, kada su uz pomoć rezervnih fudbalera i radom stručnog štaba, koji su ušli na teren, opkolili sudiju Ilića i pratili ga po terenu. Ovakva reakcija jedanaestorice igrača Novog Pazara sa terena, ali i dobrog dijela njihove klupe, završni je čin neprestanog komentiranja sudijskih odluka, tokom cijelog toka utakmice. Drugi žuti karton za fudbalera Novog Pazara, Mijića, koji je takođe naveden kao kontroverzan, uslijedio je nakon njegovog oštrog starta. Da je Javoru Matisu dosuđeno “stotinu faula” i insinuaciji da praktično nije bilo prekršaja u korist Novog Pazara, pokazuje još jedan tačan statistički podatak, da su domaći igrači izveli slobodan udarac 24 puta, a gosti samo dvostruko manje – za 22 puta.

Detalji koji su privukli posebnu pažnju, izazvali su bijes cijele ekipe i stručnog štaba, ali i članova uprave kluba, koji su utakmicu gledali u Ivanjici, odluka je sudije Ilića od drugog minuta utakmice. Ova situacija je u izjavi gospodina Ljajića okarakterisana kao “poništen čisti udarac ekipe iz Novog Pazara”, zbog “faula koji niko osim sudije nije video”. Istini za volju, moramo naglasiti da pogodak nije mogao biti poništen, jer je sudija Ilić signalizirao prekršaj nogometaša Novog Pazara prije nego što je lopta stigla do njegovog saigrača koji je uputio udarac prema golu Javora Matisa, pa je meč prekinut prije taj pucanj i on postaje nebitan u takvoj situaciji.

Uzimajući sve u obzir, FC Javor Matis smatra da je utakmica Javor Matis – Novi Pazar bila potpuno redovna i da je suđenje gospodinu Milanu Iliću i njegovom timu bilo na visokom nivou. Istovremeno, verujemo da izjava gospodina Ljajića, nepromišljena, prebrza, možda u naklonosti, može samo naštetiti ugledu srpskog fudbala.

Postavljamo i pitanje da li je takva izjava odgovor koji dolazi iz Novog Pazara Fudbalskom savezu Srbije, Savezu superligaša i svim klubovima u takmičenju, koji su se prošlog leta potrudili i podržali predlog da se FC Novi Pazar administrativni član elitnog ranga. Status na terenu i plasman u drugi rang takmičenja nisu izborili.

Takođe podsećamo FK Novi Pazar da je pre samo dva meseca uznemirio javnost i doveo u pitanje reputaciju FSS-a i konkurencije brzopleto objavljujući da su dobili “upozorenja da se utakmica protiv Napretka u Kruševcu može odlučiti bez fudbalskih poteza”. utakmicu koja je završila rezultatom 0: 0, odličnim suđenjem, izdali su priopćenje u kojem su čestitali četvorici sudija na savršeno izvedenom zadatku i izvinili se “cjelokupnoj nogometnoj javnosti i FC Napredak”. Takve izjave bez nadzora, koje podsećaju na poslednje, štete ugledu srpskog fudbala, pa smatramo da ih pre takvih postupaka treba pažljivo razmotriti, ali i potencijalnu štetu koju mogu prouzrokovati.

Na kraju, FK Javor Matis želi reći da će se, kao i do sada, boriti za bodove isključivo na terenu, na častan i viteški način, kako i priliči klubu sa stogodišnjom tradicijom i u skladu sa svojom reputacijom i prestižem ” zaključuje. (Nova S)

Total
2
Shares
0 0 glasanje
Ocene članka
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentari
Povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Previous Post

Tajne i koristi dove: Požurivanje s pokajanjem – jedan od uzroka za brisanje grijeha – AKOS

Next Post

Skuplja vožnja od četvrtka: Vlada dala saglasnost za nove cene putarine, promena najveća za kamiondžije – Radio Televizija Novi Pazar

Related Posts
Total
2
Share
0
Voljeli bismo vaše mišljenje, molim vas, komentirajtex
()
x

Ako želite pristupiti SandzakLive.com onda Vas molimo da potvrdite da ste čovjek!