Evo koliko će biti povećane penzije u januaruEvo koliko će biti povećane penzije u januaru

Primanja najstarijih biće veća od januara naredne godine za najmanje pet odsto.

Oni koji imaju veću penziju, vrednosno će dobiti “deblju kovertu”, ali najveći broj penzionera imaće u džepu između 750 i 1.000 dinara više. Do ove računice “Blic” je došao na osnovu činjenice da najviše  njih (oko 17 odsto) ima penziju između 15.000 i 20.000 dinara.

Oko 10.000 penzionera, koliko ih danas ima penziju od oko 30.000 dinara, od naredne godine svakog meseca primaće oko 1.450 dinara više nego sada.

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da će, ako se računa po švajcarskoj formuli, od prvog januara 2022. godine primanja najstarijih građana rasti za pet odsto, pod uslovom da, kako kaže, “nastavimo ovako da radimo”.

– Trudićemo se da to bude i malo više – rekla je Brnabić.

Konačna odluka sa preciznim procentom povećanja, trebalo bi da bude donesena u poslednjem kvartalu ove godine, najkasnije u oktobru ili novembru.

– To je bila praksa i svih prethodnih godina. U međuvremenu nikako ne treba isključiti mogućnost jednokratne pomoći najstarijima – kaže izvor “Blica” iz Vlade Srbije.

Rast penzija po “švajcarskom modelu” u Srbiji je stupio na snagu u janaru prošle godine, i to praktično znači njihovo usklađivanje sa 50 odsto inflacije i 50 odsto rasta prosečne zarade.

Izvor: Blic / Fotografija: Ilustracija/ mojnovisad.com

(RTVNP)

Total
39
Shares
1 comment
  1. PENZIJA SAMO RASTE?

    Prvo je penziju počeo da povećava predsednik, a sada njegovo delo je nastavila premijer(ka) i ona povećava penziju za 5%, jebala ih njihova izmišljotina -švajcarska formula. Oni će povećavati penzije do sledeće godine uz previše bajkolaži i hvalospevi za 1.470 dinara na 30.870 dinara, će se pretrgnu, a milion penzionera i na dalje će gladovati i žeđovati a o povraćaju otetih penzija ni reči. Ipak glasačka mašina ostaje aktivna i lojalna pa makar i bila gladna i žedna.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci