Dvije žene se prerušile u starice kako bi se vakcinisale protiv koronavirusa (Video)

Dvije žene se prerušile u starice kako bi se vakcinisale protiv koronavirusa (Video)

Dvije srednjovječne žene na Floridi prerušile su se u starice da bi primile vakcine protiv koronavirusa.

Iako su mlađi od 45 godina, pokušali su izgledati starije od 65 godina s odjećom starice koja uključuje šešir, naočale i rukavice, jer ljudi iznad te dobi imaju prioritet za vakcinaciju u ovom području.

Raul Pino, direktor Odjela za zdravstvo okruga Orange, potvrdio je ovu informaciju, navodeći da su dvije žene došle po drugu dozu cjepiva, što znači da su ti kostimi prvi put “uspjeli” jer su imali kartice iz Centara za bolesti Prevencija i suzbijanje da su već primili prvu dozu.

Dodao je da nije znao kako su prvi put uspjeli u toj namjeri, ali su uhvaćeni u drugom pokušaju jer je osoblje primijetilo da se rođendani iz njihovih saobraćajnih dozvola razlikuju od onoga što su tvrdili, pa su obje žene, stare 44 i 34 godine, upućen na dalju provjeru.

Glasnogovornica šerifovog ureda Michel Guido rekla je da su promijenili godinu rođenja kada su se registrirali za cjepivo kako bi zaobišli državni sistem koji daje prioritet osobama starijim od 65 godina.

Zdravstveni službenici zatražili su od šerifa da izda zabranu pristupa lokaciji. To znači da se oni ne mogu vratiti u taj kongresni centar iz bilo kog razloga, uključujući cijepljenje, testiranje, kongres ili predstavu. Ako se vrate, mogu biti uhapšeni.

U objavljenom videu, njih dvoje bili su u automobilu, dok im je zamjenik šerifa rekao da su postupili sebično i na taj način su koristili cjepivo koje će drugima možda trebati više od njih.

Takvi slučajevi nisu rijetki i mnogi pokušavaju prevariti sistem i dobiti vakcinu. Prošlog mjeseca bogati par Kanađana odletio je u zabačeni dio zemlje i pretvarao se da su pripadnici autohtonog stanovništva, što je bilo u prioritetnoj grupi, piše ABC News. (Klix)

Total
1
Shares
0 0 glasanje
Ocene članka
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentari
Povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Previous Post

Počelo suđenje četnicima koji su u Višegradu pjevali “Bit će opet pakao”

Next Post

Erdogan: S MMF-om smo završili, devizne rezerve Turske iznose 95 milijardi dolara

Related Posts
Total
1
Share
0
Voljeli bismo vaše mišljenje, molim vas, komentirajtex
()
x

Ako želite pristupiti SandzakLive.com onda Vas molimo da potvrdite da ste čovjek!