Da li Novi Pazar dobija komunalnu miliciju nakon 10 godina?

Da li Novi Pazar dobija komunalnu miliciju nakon 10 godina?


Skupština Novog Pazara razmatraće na sutrašnjoj sednici odluku o formiranju Komunalne milicije koja će delovati kao posebna organizaciona jedinica lokalne samouprave, saznaje radio Sto plus.

Milicija će imati zadatak da održava komunalni red, sprečava bespravno zauzeće javnih površina, nepropisno parkiranje, kontroliše održavanje čistoće, suzbija nelegalno obavljanje delatnosti, nadzire javni prevoz, štiti životnu sredinu i kulturna dobra, ali i obavlja druge poslove u skladu sa zakonom.

Komunalni milicajci imaće ovlašćenja da one koji krše zakon ili propise upozore, legitimišu, zaustave i pretresu, privremeno oduzmu predmete, ali i da vrše audio i video snimanje, upotrebljavaju sredstva prinude i fizičke snage pomoću palice, sredstava za vezivanje ili raspršivača sa nadražujućim dejstvom.

Pravilnikom o sistematizaciji radnih mesta u lokalnoj samoupravi Novog Pazara predvidjeno je da Odeljenje komunalne milicije ima načelnika i 15 milicajaca.

U Gradskoj upravi je rečeno da će konkurs za izbor kandidata biti raspisan ubrzo nakon usvajanja odluke u Skupštini, a da će posle toga biti upućeni na obuku u Centar za obuku policije u Sremskoj Kamenici.

Planovi o formiranju komunalne policije, kako se tada zvala, u Novom Pazaru pojavili su se još 2010. godine. Konkurs za odabir kandidata bio je raspisan 2011. godine, ali je poništen zbog toga što je obuka otkazana.

Drugi konkurs raspisan je u aprilu 2012. godine, ali ni nakon njega kandidati nisu otišli na predvidjenu tromesečnu obuku, navodno, jer Ministarstvo finansija nije dalo dozvolu za njeno formiranje.

Izvor: Radiostoplus

Total
1
Shares
0 0 glasanje
Ocene članka
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentari
Povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Previous Post
Počele posjete u domovima za stare

Počele posjete u domovima za stare

Next Post

Joeu Bidenu uručen potpisan primjerak knjige “Glasovi iz Srebrenice”

Related Posts
Total
1
Share
0
Voljeli bismo vaše mišljenje, molim vas, komentirajtex
()
x

Ako želite pristupiti SandzakLive.com onda Vas molimo da potvrdite da ste čovjek!