Balašević je njega smatrao konkurencijom: Đoleta mnogi smatraju najvećim pesnikom među muzičarima, a evo koga je on NAJVIŠE CENIO

Balašević je njega smatrao konkurencijom: Đoleta mnogi smatraju najvećim pesnikom među muzičarima, a evo koga je on NAJVIŠE CENIO

Kantautor Đorđe Balašević preminuo je 19. februara u 67. godini. Mnogi vjeruju da je njegovo djelo jedinstveno i da nema drugog, posebno s pjesmama, a sam Balašević samo je jednog svog kolegu doživljavao kao dobru konkurenciju.

Foto: Zoran Lončarević / RAS Srbija

Đorđe Balaševićđe

To je Miladin Sobić.

“Činjenica je da sam volio Miladina Sobića”, rekao je Đorđe u intervjuu za Muzika.hr, dodajući da nakon njega nije bilo pravog konkurenta.

Sobić je rođen u Nikšiću, a slavu je stekao 1970-ih kada je studirao turizam u Dubrovniku. Tijekom studentskih dana napisao je neke od svojih najvećih hitova.

“Od prijatelja do prijatelja”, “Vinogradarski džemper”, “Ožiljak”, “Mary”, “Bila sam jednom u novembru”, samo su neki od njegovih velikih hitova.

Kada je bio na vrhuncu popularnosti, sestra mu je umrla od teške bolesti, a zatim se vratio u rodni Nikšić i prestao da pjeva.

VIDEO: Mini koncert ispred Doma sindikata, u čast Balaševića

Izvor:Blic

Total
7
Shares
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci