Apple ugradio tajno dugme u iPhone koje mnogi korisnici nisu primijetili

Korisnici iPhonea dobili su novo tajno dugme na njihovim pametnim telefonima, a da to možda nisu ni primijetili.

Korisnici iPhonea dobili su novo tajno dugme na njihovim pametnim telefonima, a da to možda nisu ni primijetili.

Apple se nije ušunjao u vašu kuću i dodao dugme na vašem mobitelu, kako piše Verge, već je lansirao iOS 14, najnoviju verziju njegovog iPhone softvera.

Naime, iOS 14 je donio novu mogućnost koja se naziva “Back Tap”, a riječ je o tajnoj tipki koja zamagljuje liniju između hardvera i softvera uređaja, piše Verge.

“Black Tap” ustvari pretvara cijelu zadnju stranu iPhonea u veliko dugme osjetljivo na dodir koje možete dodirivati kako biste pokrenuli određene funkcije na telefonu. Postoji velika mogućnost da brojni korisnici iPhonea još nisu otkrili ovu tajnu tipku koju je Apple ustvari ubacio u svoj meni Pristupačnost (Accessibility).

Black Tap se nalazi u meniju Pristupačnost (Foto: The Verge)Black Tap se nalazi u meniju Pristupačnost (Foto: The Verge)

Namjena opcije “Black Tap” jeste da korisnicima pruži više mogućnosti za interakciju sa njihovim uređajima. Opcije koje nudi “Black Tap” upravo to i odražavaju – prebacivanje aplikacija, web stranica, obavijesti, snimanje zaslona…

Još jedna prednost tipke “Black Tap” jeste što je korisnici iPhonea zapravo mogu iskoristiti za sve što zamisle jer je uvezana sa Appleovom aplikacijom Shortcuts.
Klix.ba

Total
1
Shares
0 0 glasanje
Ocene članka
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Komentari
Povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Previous Post

Crna Gora / Mandatar kao da ne zna da se virusi ne obaziru na partiju, vjeru i naciju (VIDEO)

Next Post

Mahmutović: Letos bilo preko 20.000 zaraženih u Novom Pazaru

Related Posts
0
Voljeli bismo vaše mišljenje, molim vas, komentirajtex
()
x